Teatrul de Stat Constanța

JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE

de Edna Mazya traducerea Ada-Maria Ichim Distributie Galerie foto
Reprezentații
nu sunt programate reprezentații
DATA   joi 12 octombrie, ora 20.00
LOCUL   Teatrul Mic, Sala Atelier
DURATA   1 h 10 min
RECOMANDARE   14+
în română, cu supratitrare în engleză.

 

 

Despre

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. „Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Edna Mazya not only retraces the trial of an extremely violent event in the lives of a few young people, but also examines the psychological mechanisms that allowed it to happen. Games in the Backyard is a performance about cruelty, an x-ray of the adolescent psyche, a story about four boys and a girl living their last day of freedom, of childhood, of innocence. The last day without consequences!

Distribuție

Dvori / Procuroare

Ecaterina Lupu

Asaf / Avocat

Andrei Bibire

Gidi / Avocat

Cătălin Bucur

Sela / Avocat

Theodor Șoptelea

Șmulick / Avocat

Ștefan Mihai

Echipa de creație

regia

Diana Mititelu

scenografia

Răzvan Bordoș

lighting design

Cristian Niculescu

ilustrația muzicală

Diana Mititelu

© foto

Marian Adochiței

Cumpără bilete